Hívjon bizalommal, vagy keressen fel a   V ö l g y i k ú t   H á z-ban!
(Veszprém, Kopácsi u. 2., a régi Gyermekek Házával szemben)
K i r á l y   M a s s z á z s
Telefon: 06-30/853-1698

Elnézést, itt egy hangulatos kép lenne :) Elnézést, itt egy hangulatos kép lenne :)

Az alábbi masszázsfajtákkal állok a rendelkezésére:

Svéd masszázs
A klasszikus, görög-római korban gyökerező masszázst a XIX. században fejlesztette ki Per Henrik Ling svéd gyógytornász és J. Georg Metzger holland orvos. A masszőr által kivitelezett mozdulatsor könnyű simításból, gyúrásból, dörzsölésből, rezegtetésből, ütögetésből, hajlításból, nyújtásból, körkörös mozgatásból áll. Javasolt reumás betegségben szenvedőknek, mozgásszervi problémákra, tartáshibák korrigálására, izommerevség, izomláz oldására. A masszázs javítja az anyagcserét és a vérkeringést, valamint nyugtató, fájdalomcsillapító hatása van.
A félórás masszázsba leggyakrabban a derék-hát-nyak területének masszírozása, az 1 óra időtartamba ezenfelül a lábak és a karok tartoznak bele.
Természetesen a vendég igényei szerint, ahogy a masszázs erőssége, úgy az érintett testtájak is változhatnak.
Ellenjavallatok: lásd lent

Arcmasszázs
Az arcmasszázsnak többféle jótékony hatása van. Elősegíti a ráncok kisimulását, az arcbőr rugalmasságának megőrzését és frissíti az arc vérellátását. A masszázs természetesen a pszichénkre is hat, nyugalmat, frissességet eredményez. Az arcmasszázs időtartama ~20 perc és a fej egész területét érinti (arc, fülek, fejbőr).
Ellenjavallatok: lásd lent

Talpmasszázs
Talpmasszázzsal a központi idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre gyakorolhatunk hatást. A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, így mozgósítjuk a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas, időtartama ~2*20 perc.
Ellenjavallatok: lásd lent +  veseelégtelenség;   dagadt, ödémás láb;   súlyos cukorbetegség;   szoptatás

Nyirokmasszázs
A nyirokmasszázs olyan speciális fizioterápiás eljárás, ahol lágy, körkörös illetve nyomó-simító mozdulatokkal segítjük a nyirok áramlását. Ezzel megszűntethetjük a szöveti nyirokpangást, javítjuk a szervek vérellátását, és felgyorsítjuk a szervezetben felhalmozódott méreganyagok távozását.
Látható és érezhető eredményt (különösen egy erősen elsalakosodott test esetén) többszöri kezeléssel lehet elérni! Érdemes legalább az első 2 kezelést 1 héten belül, a további kezeléseket pedig hetente igénybe venni.
Ellenjavallatok: lásd lent +  veseelégtelenség;   pajzsmirigy túlműködés;   bélcsavarodás, bélelzáródás;   nagyfokú asztma

Cellulitmasszázs
A narancsbőr, vagy más néven cellulit a női szépség modernkori kihívása. Kialakulása főleg a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és az elégtelen folyadékbevitel következménye. A lazább, rugalmasabb kötőszövet kevésbé ellenálló, ezért a kötőszövetek közé könnyebben tud zsír lerakódni. Amikor túl sok zsír gyűlik össze egy helyen, a kötőszövet megnyúlik, a bőr felszíne pedig göröngyössé válik. Ekkor beszélünk narancsbőrről.
A speciális masszázskrémmel végzett masszázs javítja a vér- és nyirokkeringést, serkenti az anyagcserét, simábbá és feszesebbé teszi a bőrt. A cellulit masszázs eredményességéhez többszöri, rendszeres kezelésre van szükség. A kezelés alatt elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel (~2 liter/nap), hatékonyságát javítja a rendszeres testmozgás,ill. a szaunázás/infraszaunázás.
Ellenjavallatok: lásd lent

Tradicionális thai masszázs
A thai masszázs alapvetően különbözik a svéd masszázstól, mely a legelterjedtebb masszázstechnika Nyugaton. A hagyományos thai masszázs elsődlegesen nem a fizikai testtel dolgozik, hanem inkább az ember energiatestével. A nyugati fizikoterápia és hátgerincmasszázs közelebb áll a thai masszázshoz, mint a svéd, de ezek a gyógymódok sem foglalkoznak az energiapontok kezelésével és a test energiaáramlásával: elméleti alapjuk a test anatómiai szerkezetére épül. Az izmok gyúrása a thai masszázsból hiányzik: helyette az energiapontokat nyomják, vagy általános nyomást alkalmaznak. Mellette számos nyújtógyakorlatot tartalmaz.
A tradicionális thai masszázs legkönnyebben a padlón, nem túl puha szivacson végezhető. A masszázs alatt a kezelt személynek könnyű és bő ruhát kell viselnie.
Ellenjavallatok: lásd lent +  porckorongsérv;   csigolyabecsúszás;   szoptatós nőnek egész test

Kismama masszázs
Az ülő munkát végzők mellett nem szabad elfeledkezni a kismamákról sem, akik bár édes terhet hordoznak a szívük alatt, mégis elég komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve. Általában a nyak-vállöv, derék illetve a lábak azok amik megérzik a csöppség gyarapodását. Mivel ilyenkor értelemszerűen a hason fekvés nem kivitelezhető, ülő helyzetben vagy oldalt fekve történik a masszázs. Kismamáknál masszázs a második trimeszter megkezdésétől ajánlott. A masszázs ideje az érintett területektől függ, általában fél órát vesz igénybe.
Ellenjavallatok: lásd lent

Természetesen egyik masszázs sem helyettesíti, csak kiegészíti a megfelelő életvitelt:
mély, hasi légzés; helyes testtartás; bőséges folyadékbevitel; egészséges táplálkozás; megfelelő mennyiségű mozgás!

Ellenjavallatok*:
*Kérdéses esetben a masszőr orvosi igazolást kérhet, vagy megtagadhatja a masszázs elvégzését!

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!